Opis fizyczny Biały lub prawie biały proszekIdentyfikacja A, B, C, D: Według PERozpuszczalność Lekko rozpuszczalny w wodzie, praktycznie nierozpuszczalny w acetonie, metanolu i chlorku metylenupH 8,1 - 9,6Specyficzny obrót optyczny -11.0 - -13,0 °Zanieczyszczenie…
Opis fizyczny Jasnożółty lub prawie biały proszek lub ciało stałeIdentyfikacja IRWoda ≤ 0,5%Pozostałości po prażeniu ≤ 0,5%Metale ciężkie ≤ 10 ppmCzystość 95,0 - 103,0% (zasada sucha)
Opis fizyczny Proszek o barwie żółtej do pomarańczowejRozpuszczalność (1% w DMSO) Przejrzysty, bladożółto-pomarańczowy roztwórWoda ≤ 5,0%Czystość ≥ 95,0% (zasada wysuszona)
Glicyna jest organicznym związkiem chemicznym, najprostszym z 20 standardowych aminokwasów białkowych, jedyny niebędący czynny optycznie. Specyfikacja Wygląd zewnętrzny biały, krystaliczny proszek Zawartość min. 98,5% Straty po suszeniu max. 0,2% Pozostałość…
Oznaczenie min. 99%Popiół siarczanowy maks. 0,1%Rozpuszczalność: łatwo rozpuszczalny w wodzie, lekko w alkoholuZastosowanie: mikrobiologia, przygotowanie buforów, przemysł spożywczyWygląd: biały krystaliczny proszek
Opis fizyczny Biały lub prawie biały krystaliczny proszekRozpuszczalność (10% w wodzie) Przejrzysty, bezbarwny lub bardzo słabo żółty roztwórIdentyfikacja IRPozostałość przy zapłonie ≤ 0,1%Metale ciężkie (jako Pb) ≤ 20 ppmCzystość (miareczkowanie) 98,5…
Opis fizyczny Biały lub prawie biały lub jasnoróżowy proszekStrata podczas suszenia ≤ 0,5%Temperatura topnienia 158,0 - 162,0 ° CMetale ciężkie ≤ 20 ppmPozostałość przy zapłonie ≤ 0,1%Czystość ≥ 99,0%
Opis fizyczny Biały lub prawie biały krystaliczny proszekRozpuszczalność Bardzo dobrze rozpuszczalny w wodzieStrata podczas suszenia ≤ 8,0%Pozostałość przy zapłonie ≤ 0,5%Czystość (HPLC) ≥ 90,0%
Opis fizyczny Biały lub prawie biały proszekIdentyfikacja TLCRozpuszczalność (1% w wodzie) Przejrzysty, bezbarwny roztwórpH (1% w wodzie) 5,5 - 7,5 (1% w wodzie)Skręcalność właściwa +103,0 - +115,0 ° (1% w wodzie)Kanamycyna B ≤ 4%Popiół siarczanowy ≤…
Opis fizyczny Proszek o barwie białej do żółtejRozpuszczalność (5% w etanolu) Przejrzysty, bezbarwny do żółtego lub żółto-zielony roztwórWoda ≤ 5,0%Octan etylu ≤ 5,0%Czystość ≥ 95,0% (wysuszone, bez rozpuszczalnika)
Opis fizyczny Proszek o barwie białej do jasnożółtejTemperatura topnienia 210,0 - 214,0 ° CStrata podczas suszenia ≤ 1,0%Pozostałość przy zapłonie ≤ 0,2%Czystość ≥ 98,0%
Opis fizyczny Proszek o barwie od białej do żółtej lub jasnobrązowejRozpuszczalność (5% w etanolu) Przejrzysty, bezbarwny do żółtego roztwórTemperatura topnienia 168-174 ° CChlorki ≤ 100 ppmSiarczany ≤ 100 ppmMetale ciężkie ≤ 10 ppmPozostałość przy zapłonie…
Opis fizyczny Biały lub prawie biały proszek lub kryształyRozpuszczalność (5% w wodzie) Przejrzysty lub bardzo słabo mętny, bezbarwny roztwórTemperatura topnienia 145-155 ° CCzystość 97,5 - 102,5%
Opis fizyczny Białe kryształy lub krystaliczny proszekIdentyfikacja IRRozpuszczalność Dobrze rozpuszczalny w kwasie mrówkowym, słabo rozpuszczalny w wodzie, praktycznie nierozpuszczalny w etanoluRozpuszczalność (5% w wodzie) Przejrzysty, bezbarwny roztwórPrzepuszczalność…
Opis fizyczny Biały lub prawie biały krystaliczny proszekRozpuszczalność (20% w wodzie) Przejrzysty, bezbarwny lub słabo żółty roztwórpH (10% w wodzie) 3,5 - 5,5Linkomycyna B ≤ 5,0%Woda ≤ 5,0%Czystość 90,0 - 102,0% (C18H35ClN2O6S, bezwodna baza)
Opis fizyczny Biały, prawie biały lub jasnożółty proszekRozpuszczalność (5% w 1M NaOH) Przejrzysty do słabo mętnego, bezbarwnego do bladożółtego roztworuWoda ≤ 1,0%Czystość ≥ 98,0%
ZMODYFIKOWANY PÓŁPŁYWNY AGAR RAPPAPORT VASSILIADIS (ISO)Kod: CM1112Zmodyfikowany półstały agar Rappaport-Vassiliadis (MSRV) (ISO) stosuje się do selektywnego wzbogacania Salmonella spp. z żywności, odchodów zwierzęcych i próbek środowiskowych z pierwotnego…